Wykonanie

Czas przygotowania: ok 45 minIlość porcji: cała blacha

Ciasto I:2,5 szklanki
mąki1
margaryna6
żółtek0,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaCiasto II:6
białek1 niepełna szklanka
cukru2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej150g
orzechów włoskichKrem:0,5
margaryny1 puszka
mleka krówkowego1
czekolada deserowa lub gorzka2 łyżki
kakaowiórki kokosowe do posypaniaCiasto IWszystkie składniki wykładamy na blat i ugniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części i przekładamy do wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia blach. Następnie podpiekamy je przez ok 10-15 min w nagrzanym wcześniej piekarniku do 200 stopni. Ciasto będzie gotowe, gdy zacznie się rumienić.Ciasto IIPozostałe
białka ubijamy z
cukrem na puszystą pianę za pomocą miksera, następnie dodajemy
mąkę i
orzechy. Połowę masy przekładamy na gotowe już upieczone ciasto i wkładamy ponownie do piekarnika. Pieczemy na lekko
beżowy kolor ok 5-7 min. Z drugą porcją postępujemy dokładnie tak samoKremUcieramy
margarynę, dodajemy do niej zimne
mleko, rozpuszczoną
czekoladę w kąpieli
wodnej (nieco przestudzoną) oraz dwie łyżki
kakao. Całość dokładnie mieszamy (może być za pomocą miksera).Ostatnia część to przekładanie. Na ciasto wykładamy część kremu, posypujemy wiórkami kokosowymi i przykrywamy drugim
ciastem. Smarujemy kremem z wierzchu i po bokach. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi.






