ßßß
Czas przygotowania: ok 45 minIlość porcji: cała blacha
Ciasto I:2,5 szklanki mąki1 margaryna6 żółtek0,5 łyżeczki proszku do pieczeniaCiasto II:6 białek1 niepełna szklanka cukru2 łyżeczki mąki ziemniaczanej150g orzechów włoskichKrem:0,5 margaryny1 puszka mleka krówkowego1 czekolada deserowa lub gorzka2 łyżki kakaowiórki kokosowe do posypaniaCiasto IWszystkie składniki wykładamy na blat i ugniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części i przekładamy do wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia blach. Następnie podpiekamy je przez ok 10-15 min w nagrzanym wcześniej piekarniku do 200 stopni. Ciasto będzie gotowe, gdy zacznie się rumienić.Ciasto IIPozostałe białka ubijamy z cukrem na puszystą pianę za pomocą miksera, następnie dodajemy mąkę i orzechy. Połowę masy przekładamy na gotowe już upieczone ciasto i wkładamy ponownie do piekarnika. Pieczemy na lekko beżowy kolor ok 5-7 min. Z drugą porcją postępujemy dokładnie tak samoKremUcieramy margarynę, dodajemy do niej zimne mleko, rozpuszczoną czekoladę w kąpieli wodnej (nieco przestudzoną) oraz dwie łyżki kakao. Całość dokładnie mieszamy (może być za pomocą miksera).Ostatnia część to przekładanie. Na ciasto wykładamy część kremu, posypujemy wiórkami kokosowymi i przykrywamy drugim ciastem. Smarujemy kremem z wierzchu i po bokach. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi.





