ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 3,5 szklanekcukier 0,75 szklanekżółtka 5 sztukmargaryna 1,5 sztukkakao 3 łyżek deserowychproszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychdżem 1 szklanekbiałka 5 sztukcukier 1 szklanekmąka ziemniaczana 3 łyżek deserowychWykonanie:Z mąki, cukru, żółtek, margaryny i proszku do pieczenia zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. Jedną wylepić dno średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Do drugiej dodać kakao i razem z trzecią (jasną) częścią schłodzić w zamrażalniku. Na cieście w tortownicy rozsmarować dżem, zetrzeć na niego ciemne ciasto. Rozłożyć na nim pianę ubitą z cukrem i z mąką ziemniaczaną. na wierzch zetrzeć jasne ciasto. Piec w 190 stopniach, na złoty kolor, ok.45 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocKomentarze:Autor: LusiaData: 2009-04-14W czasie ubijania piany można dodać dowolny kisiel - zabarwi piankę i ciasto będzie bardziej kolorowe.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: