Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3,5 szklanek
cukier 0,75 szklanek
żółtka 5 sztuk
margaryna 1,5 sztuk
kakao 3 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
dżem 1 szklanek
białka 5 sztuk
cukier 1 szklanek
mąka ziemniaczana 3 łyżek deserowychWykonanie:Z
mąki,
cukru,
żółtek,
margaryny i
proszku do pieczenia zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. Jedną wylepić dno średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Do drugiej dodać
kakao i razem z trzecią (jasną) częścią schłodzić w zamrażalniku. Na cieście w tortownicy rozsmarować
dżem, zetrzeć na niego ciemne ciasto. Rozłożyć na nim pianę ubitą z
cukrem i z
mąką ziemniaczaną. na wierzch zetrzeć jasne ciasto. Piec w 190 stopniach, na złoty kolor, ok.45 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocKomentarze:Autor: LusiaData: 2009-04-14W czasie ubijania piany można dodać dowolny
kisiel - zabarwi piankę i ciasto będzie bardziej kolorowe.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: