Wykonanie
Weekend w Ustce zaowocował nie tylko ładnymi widokami takimi jak ten poniżej, uchwycony z falochronu za pomocą urządzenia nie do końca do tego stworzonego (komórka :)), podczas picia regionalnego
piwa, kiedy to wiatr wiał tak mocno, że prawie urwał głowę.

Ale także inspiracją podłapaną w czasie spaceru po promenadzie i obserwacji roślinności chroniącej wydmy. Rosła tam bardzo ciekawa roślina zwana przez niektórych syberyjskim
ananasem.
Mowa o rokitniku. Jest bardzo zdrowy i nieco cierpki, ale
traci ten smak, podobnie jak jarzębina, po przymrozkach. Oczywiście zbieranie tego dziko rosnącego jest zabronione!Składniki:Poniżej zestawienie składników które można użyć, czyli cokolwiek zmieszamy ( w odpowiednich proporcjach) z ze sobą z każdej kolumny to nam wyjdzie :)BAZA KONSYSTANT KATALIZATOR DODATEK
otrębymąka biała
mąka pełnoziarnistazarodki
płatki zbożowemielone
orzechykasza manna serek homogenizowanywodamlekośmietanakefirjogurtzsiadłe mleko jajko2 łyżki
mąki ziemniaczanej2 łyżki budyniu2 czubate łyżki puree z
ziemniaków2 czubate łyżki zgniecionego dojrzałego
banana cokolwiek :)np. rokitnik

Wykonanie:Do bazy dodajemy kosysntantu, który, jak sama nazwa wskazuje, reguluje konsystencję :) Dodajemy katalizatora, żeby się nam wszystko ładnie skleiło. Dodajemy ewentualne dodatki, formujemy placki i smażymy na patelni.