ßßß
 
            
         Składniki:100 g kaszy jaglanej300 g cukinii1 łyżeczka curry300 ml wody1 cebula1 ząbek czosnku1 jajko1 łyżka koperku1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku2 łyżki tartej mozzarelliolej roślinnybułka tartaZagotowujem y wodę w garnku (z curry), wsypujemy kaszę jaglaną, gotujemy pod przykryciem około 30 minut, aż kasza wchłonie wodę. Cukinię ścieramy na tarce o średnich oczkach. Solimy odrobiną soli i na durszlaku pozwalamy by puściła sok. Następnie odciskamy ją z nadmiaru wody.Rozgrzewamy 2 łyżki oleju na patelni i podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Gdy już będą podsmażone, dodajemy kaszę jaglaną, posiekany koperek oraz paprykę w proszku. Doprawiamy solą i pieprzem.Zdejmujemy z ognia patelnię, wbijamy jajko, mieszamy i dodajemy tartą mozzarellę, mieszamy dokładnie.Żeby masa stężała wstawiamy ją na około godzinę do lodówki. Po tym czasie formujemy płaskie placuszki i panierujemy (lekko) w bułce tartej. Smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony.Smacznego!
Składniki:100 g kaszy jaglanej300 g cukinii1 łyżeczka curry300 ml wody1 cebula1 ząbek czosnku1 jajko1 łyżka koperku1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku2 łyżki tartej mozzarelliolej roślinnybułka tartaZagotowujem y wodę w garnku (z curry), wsypujemy kaszę jaglaną, gotujemy pod przykryciem około 30 minut, aż kasza wchłonie wodę. Cukinię ścieramy na tarce o średnich oczkach. Solimy odrobiną soli i na durszlaku pozwalamy by puściła sok. Następnie odciskamy ją z nadmiaru wody.Rozgrzewamy 2 łyżki oleju na patelni i podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Gdy już będą podsmażone, dodajemy kaszę jaglaną, posiekany koperek oraz paprykę w proszku. Doprawiamy solą i pieprzem.Zdejmujemy z ognia patelnię, wbijamy jajko, mieszamy i dodajemy tartą mozzarellę, mieszamy dokładnie.Żeby masa stężała wstawiamy ją na około godzinę do lodówki. Po tym czasie formujemy płaskie placuszki i panierujemy (lekko) w bułce tartej. Smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony.Smacznego!
