Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wiśnie 600 gramówkora
cynamonu 1 sztuk
laska wanilii 1 sztuk
goździki 4 sztuk
cukier brązowy 3 łyżek stołowych
kardamon 1 szczypta
jogurt naturalny 3 łyżek stołowych
makaron 100 gramów
woda 1 litrówWykonanie:Umyte, wydrylowane
wiśnie zalać litrem
wody, dodać
cynamon,
goździki,
wanilię oraz
cukier i gotować 30 minut.
Makaron ugotować i wystudzić. Z zupy usunąć
przyprawy, dodać
jogurt, doprawić
kardamonem i ew.
cukrem. podawać z
makaronem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: