ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowiśnie 600 gramówkora cynamonu 1 sztuklaska wanilii 1 sztukgoździki 4 sztukcukier brązowy 3 łyżek stołowychkardamon 1 szczyptajogurt naturalny 3 łyżek stołowychmakaron 100 gramówwoda 1 litrówWykonanie:Umyte, wydrylowane wiśnie zalać litrem wody, dodać cynamon, goździki, wanilię oraz cukier i gotować 30 minut. Makaron ugotować i wystudzić. Z zupy usunąć przyprawy, dodać jogurt, doprawić kardamonem i ew. cukrem. podawać z makaronem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: