Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
bułka paryska 1 sztuk
mleko 1 szklanek
jajko 2 sztuktłuszcz 3 łyżek stołowych
jabłka winne 50 dekagramów
cukier 4 łyżek stołowych
masło 1.5 łyżek stołowych
bułka tarta według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:
Bułkę pokrajać w foremne plastry (grubości 1 cm), maczać w
mleku rozmieszanym z
jajami i usmażyć na tłuszczu grzanki.
Jabłka obrać, opłukać, poszatkować dodać
masło i
cukier; poddusić na wolnym ogniu. Grzankami wyłożyć naczynie wysmarowane
masłem i wysypane
tartą bułką, na to warstwę
jabłek, przykryć grzankami i postępować tak do zapełnienia naczynia. Wstawić do piekarnika. Podawać szarlotkę posypaną
cukrem pudrem z
wanilią.Ciasta i Desery
Pieczywo weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: