ßßß Cookit - przepis na ROSÓŁ PIECZARKOWO-CEBULOWY

ROSÓŁ PIECZARKOWO-CEBULOWY

nazwa

Wykonanie

Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy smakowych!
Menu
CIASTA(8)
DANIA OBIADOWE(12)
DESERY(3)
NALEWKI(2)
PASTY(3)
PASZTETY(1)
PRZEKĄSKI(7)
PRZYSTAWKI(1)
SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)
TARTY(1)
TORTY(1)
ZUPY(9)
Tłumacz
Subskrypcja e-mail
Kontakt
Partnerzy
Konkursy
Akcje
ROSÓŁ PIECZARKOWO-CEBULOWY
Składniki:
- Pierś z kurczaka
- Udko z kurczaka
- 500g pieczarek
- 5 dużych białych cebul
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- pół selera
- 3 litry wody
- 2 łyżki "Delma z masłem"
- Makaron nitki
- 3 łyżki cukru
- 2 kostki rosołowe
- 5 listki laurowe
- 6 kulki ziela angielskiego
- 6 kulkek owoców jałowca
- 6 kulek pieprzu czarnego
- Przyprawa "Kucharek"
Sposób przygotowania:
Na początek trzemy na dużych oczkach tarki marchewki, pietruszkę i seler. Wrzucamy do garnka razem z piersią i udkiem z kurczaka, dodajemy kostki rosołowe i przyprawy. Obieramy cebulę i pieczarki. Cebulę kroimy w średnią kostkę, zaś pieczarki kroimy w cienkie plastry. Na dużej patelni roztapiamy delmę i wrzucamy pieczarki, doprawiamy kucharkiem i pieprzem. Dodajemy cebulę, posypujemy cukrem. Całość wrzucamy do gotującego się rosołu. Wyciągamy ugotowane mięso, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotową zupę należy podawać z ugotowanym makaronem. Smacznego :)
Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .
Źródło:http://mentorsmaku.blogspot.com/2014/11/roso-pieczarkowo-cebulowy.html