ßßß
KonkursyAkcjeROSÓŁ PIECZARKOWO-CEBULOWYSkładniki:- Pierś z kurczaka- Udko z kurczaka- 500g pieczarek- 5 dużych białych cebul- 3 marchewki- 1 pietruszka- pół selera- 3 litry wody- 2 łyżki "Delma z masłem"- Makaron nitki- 3 łyżki cukru- 2 kostki rosołowe- 5 listki laurowe- 6 kulki ziela angielskiego- 6 kulkek owoców jałowca- 6 kulek pieprzu czarnego- Przyprawa "Kucharek"Sposób przygotowania:Na początek trzemy na dużych oczkach tarki marchewki, pietruszkę i seler. Wrzucamy do garnka razem z piersią i udkiem z kurczaka, dodajemy kostki rosołowe i przyprawy. Obieramy cebulę i pieczarki. Cebulę kroimy w średnią kostkę, zaś pieczarki kroimy w cienkie plastry. Na dużej patelni roztapiamy delmę i wrzucamy pieczarki, doprawiamy kucharkiem i pieprzem. Dodajemy cebulę, posypujemy cukrem. Całość wrzucamy do gotującego się rosołu. Wyciągamy ugotowane mięso, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotową zupę należy podawać z ugotowanym makaronem. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .