ßßß
Cookit - przepis na ROSÓŁ PIECZARKOWO-CEBULOWY
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
ROSÓŁ PIECZARKOWO-CEBULOWY
Składniki
Nalewki
Śledź
Porto
Piersi z kurczaka
Udo kurczaka
Pieczarki
Cebula
Marchew
Pietruszka
Seler
Woda
Delma
Masło
Makaron
Pita
Cukier
Kostka rosołowa
Liść laurowy
Ziele angielskie
Jałowiec
Pieprz czarny
Przyprawy
Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych
!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI
(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE
(1)TARTY(1)
TORTY
(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy
KonkursyAkcjeROSÓŁ
PIECZARKOWO
-
CEBULOWY
Składniki:-
Pierś z kurczaka
-
Udko z kurczaka
- 500g
pieczarek
- 5 dużych białych
cebul
- 3
marchewki
- 1
pietruszka
- pół
selera
- 3 litry
wody
- 2 łyżki "
Delma
z
masłem
"-
Makaron
nitki
- 3 łyżki
cukru
- 2
kostki rosołowe
- 5
listki laurowe
- 6 kulki
ziela angielskiego
- 6 kulkek
owoców jałowca
- 6 kulek
pieprzu czarnego
-
Przyprawa
"Kucharek"Sposób przygotowania:Na początek trzemy na dużych oczkach tarki
marchewki
,
pietruszkę
i
seler
. Wrzucamy do garnka razem z piersią i
udkiem z kurczaka
, dodajemy
kostki rosołowe
i
przyprawy
. Obieramy
cebulę
i
pieczarki
.
Cebulę
kroimy w średnią kostkę, zaś
pieczarki
kroimy w cienkie plastry. Na dużej patelni roztapiamy
delmę
i wrzucamy
pieczarki
, doprawiamy kucharkiem i
pieprzem
. Dodajemy
cebulę
, posypujemy
cukrem
. Całość wrzucamy do gotującego się rosołu. Wyciągamy ugotowane
mięso
, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotową zupę należy podawać z ugotowanym
makaronem
. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .
Źródło:
http://mentorsmaku.blogspot.com/2014/11/roso-pieczarkowo-cebulowy.html
Przepisy powiązane
KRUPNIK
KRUPNIK
KRUPNIK
KRUPNIK
KRUPNIK
Składniki powiązane (0)