ßßß
Cookit - przepis na Zupa fasolowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa fasolowa
Składniki
Fasola
Marchew
Seler
Cebula
Czosnek
Pomidor
Majeranek
Pieprz
Sól
Papryka słodka
Papryka ostra
Woda
Mąka ziemniaczana
Wykonanie
Gęsta i rozgrzewająca zupa z
fasoli
idealna na zimę. Sycąca i zdrowa. Z niezwykłymi właściwościami
fasoli
możecie zapoznać się w tym
poście
: kliknij tu.Do zupy można dodać
wędzony boczek
, podsmażony na patelni.
Składniki:250 g
fasoli
2 średnie
marchewki
seler
cebula
ząbek
czosnku
puszka
pomidorów
krojonych
majeranek
pieprz
,
sól
łyżeczka
papryki słodkiej
pół łyżeczki
papryki ostrej
1,5 litra
wody
1 łyżka
mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:1.
Fasolę
namoczyć na całą noc. Następnie odcedzić. Zalać 1,5 l
wody
, gotować do miękkości.2.
Marchewkę
,
seler
obrać. Pokroić w kostkę. Dodać do
fasoli
.3.
Cebulę
pokroić i piórka.
Czosnek
przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na
maśle
. Dodać do zupy.4. Pod koniec gotowania dodać
pomidory
z puszki. Doprawić
pieprzem
,
solą
,
majerankiem
,
papryką słodką
i ostrą. Gotować 10 minut.5. Z
mąki ziemniaczanej
przygotować zasmażkę. Połączyć z zupą.
SMACZNEGO!
Źródło:
http://agata-cooking.blogspot.com/2014/02/zupa-fasolowa.html
Przepisy powiązane
1278.Fasolka po bretońsku-zapiekana
1278.Fasolka po bretońsku-zapiekana
1278.Fasolka po bretońsku-zapiekana
1278.Fasolka po bretońsku-zapiekana
Flaki wołowe na rosole
Składniki powiązane (0)