ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 34(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoorzechy włoskie 50 gramówmąka 225 gramówjajka 1 sztuksól 1 szczyptacukier 100 gramówcukier waniliowy 1 sztukkakao 25 gramówCynamon 1 łyżek deserowychmasło 125 gramóworzeszki pinii 60 gramówcukier puder 2 łyżek stołowychWykonanie:Z przesianej mąki, cukrów, kakao, soli, cynamonu, jajka, masła oraz zmielonych orzechów włoskich zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na cienki placek i foremkami w kształcie choinek wycinać ciastka. Układać na 2 blachach wyścielonych papierem do pieczenia. Na ciasteczkach rozłożyć orzeszki piniowe i lekko docisnąć. Piec ok. 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ostudzić. Przed podaniem posypać na wierzchu cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia HiszpańskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: