Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 34(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
orzechy włoskie 50 gramów
mąka 225 gramów
jajka 1 sztuk
sól 1 szczypta
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
kakao 25 gramów
Cynamon 1 łyżek deserowych
masło 125 gramów
orzeszki pinii 60 gramów
cukier puder 2 łyżek stołowychWykonanie:Z przesianej
mąki,
cukrów,
kakao,
soli,
cynamonu,
jajka,
masła oraz zmielonych
orzechów włoskich zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na cienki placek i foremkami w kształcie choinek wycinać
ciastka. Układać na 2 blachach wyścielonych papierem do pieczenia. Na ciasteczkach rozłożyć
orzeszki piniowe i lekko docisnąć. Piec ok. 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ostudzić. Przed podaniem posypać na wierzchu
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia HiszpańskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: