ßßß Cookit - przepis na Choineczki piniowe

Choineczki piniowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 34
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
orzechy włoskie 50 gramów
mąka 225 gramów
jajka 1 sztuk
sól 1 szczypta
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
kakao 25 gramów
Cynamon 1 łyżek deserowych
masło 125 gramów
orzeszki pinii 60 gramów
cukier puder 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Z przesianej mąki, cukrów, kakao, soli, cynamonu, jajka, masła oraz zmielonych orzechów włoskich zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na cienki placek i foremkami w kształcie choinek wycinać ciastka. Układać na 2 blachach wyścielonych papierem do pieczenia. Na ciasteczkach rozłożyć orzeszki piniowe i lekko docisnąć. Piec ok. 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ostudzić. Przed podaniem posypać na wierzchu cukrem pudrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Hiszpańska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9733/Choineczki-piniowe