Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 4 sztuk
pomarańcze 3 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
twarożek półtłusty 150 gramów
jogurt naturalny 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 łyżek deserowych
orzechy włoskie 1 łyżek stołowychWykonanie:Obrane
owoce pokroić w plastry. Z
pomarańczy usunąć pestki, a z
jabłek wykroić gniazda nasienne i skropić je
sokiem z cytryny.
owoce włożyć na 30 minut do lodówki, a
potem ułożyć na półmisku lub okrągłym talerzu w wianuszek, plasterki na przemian.
Twarożek wymieszać z
jogurtem i
cukrem waniliowym (można dodać szczyptę
pieprzu) i umieścić w środku wianuszka z
owoców. Całość posypać posiekanymi
orzechami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: