ßßß Cookit - przepis na Breakfast's time!: surówka z białej rzodkwi!

Breakfast's time!: surówka z białej rzodkwi!

nazwa

Wykonanie

Jak dobrze, że to już weekend, jak dobrze! Nie wiem, kto dokładnie, ale ten nieznajomy mi "ktoś" naprawdę idealnie to obmyślił i ustanowił fakt, że tydzień ma pięć dni. Pięć dni, nie więcej. Na więcej już nie starczyłoby sił. Pięć dni obowiązków. Szósty i siódmy dzień to już (wyłącznie?) odpoczynek.
A skoro tak to zapominam na (dłuższą) chwilę o byciu studentką z mnóstwem obowiązków. Notatki, piórnik, repetytorium do niemieckiego i wypełniony po brzegi kalendarz odkładam gdzieś całkiem na bok.
A co do śniadania - wizyty u babci naprawdę inspirują. Zachwycam się smakiem, zapamiętuję składniki, kupuję odpowiednie produkty i w domu odtwarzam, po kolei i bardzo uważnie. Z sukcesem na szczęście!
Babciną kuchnię uwielbiam za to, że jest prosta w wykonaniu, ale wyrafinowana w smaku; nie przesadzam.
Przepis (dwie porcje):
1 biała rzodkiew
2 (małe) jabłka
1 garść orzechów włoskich
150g jogurtu naturalnego
2 łyżki soku z cytryny
Rzodkiew i jabłko umyć, obrać ze skórki. Zetrzeć na tarce (na grubych oczkach). Orzechy włoskie posiekać. Składniki połączyć ze sobą w misce. Dodać jogurt naturalny i sok z cytryny; wymieszać.
Źródło:http://tastyy.blogspot.com/2013/03/207.html