Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser pleśniowy błękitny 100 gramów
jabłka 2 sztuk
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
orzechy włoskie 2 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte
jabłka przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne i skropić
sokiem.
Owoce ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Ser pokruszyć na niewielkie kawałki i nafaszerować nim
jabłka i posypać grubo posiekanymi
orzechami.
Owoce polać
oliwą i oprószyć
pieprzem. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać jeszcze ciepłe.Uwagi:
Orzechy włoskie można zastąpić laskowymi albo piniowymi lub
migdałami, a
ser z błękitna pleśnią -
serem camembert pokrojonym na małe kawałki.Jeśli
jabłka maja być tylko dla dorosłych, to można je skropić
winiakiem i zapiec.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: