ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser pleśniowy błękitny 100 gramówjabłka 2 sztuksok z cytryny 1 łyżek stołowychorzechy włoskie 2 łyżek stołowycholiwa 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniaWykonanie:Umyte jabłka przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne i skropić sokiem. Owoce ułożyć w naczyniu do zapiekania. Ser pokruszyć na niewielkie kawałki i nafaszerować nim jabłka i posypać grubo posiekanymi orzechami. Owoce polać oliwą i oprószyć pieprzem. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać jeszcze ciepłe.Uwagi:Orzechy włoskie można zastąpić laskowymi albo piniowymi lub migdałami, a ser z błękitna pleśnią - serem camembert pokrojonym na małe kawałki.Jeśli jabłka maja być tylko dla dorosłych, to można je skropić winiakiem i zapiec.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: