Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
musztarda łagodna 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
orzechy włoskie 8 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
jabłko 1 sztuk
ser roquefort 50 gramów
cykorie 4 sztukWykonanie:Z
cykorii usunąć głąby, a liście umyć, osuszyć i pokroić w paseczki ( kilka odłożyć). Oczyszczone
jabłko pokroić w małą kostkę.
Cykorię oraz
jabłka ułożyć na talerzu. Skropić obficie
sokiem z cytryny i oprószyć
pieprzem. Obrane
orzechy uprażyć na suchej patelni i dość grubo posiekać. Posypać nimi
cykorię i
jabłka.
Oliwę wymieszać z
musztardą i pokruszonym
serem tak, aby powstał zawiesisty sos. Przyprawić obficie
pieprzem i lekko posolić.
Sałatkę polać sosem i posypać
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: