ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosól według uznaniamusztarda łagodna 1 łyżek deserowychnatka pietruszki 1 łyżek stołowycholiwa 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniaorzechy włoskie 8 sztuksok z cytryny 0,5 sztukjabłko 1 sztukser roquefort 50 gramówcykorie 4 sztukWykonanie:Z cykorii usunąć głąby, a liście umyć, osuszyć i pokroić w paseczki ( kilka odłożyć). Oczyszczone jabłko pokroić w małą kostkę. Cykorię oraz jabłka ułożyć na talerzu. Skropić obficie sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem. Obrane orzechy uprażyć na suchej patelni i dość grubo posiekać. Posypać nimi cykorię i jabłka. Oliwę wymieszać z musztardą i pokruszonym serem tak, aby powstał zawiesisty sos. Przyprawić obficie pieprzem i lekko posolić. Sałatkę polać sosem i posypać natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: