Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoflaki 50 dekagramów
włoszczyzna 15 dekagramów
cebula 1 sztuktłuszcz 1 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
ser tylżycki 3 dekagramów
śmietana 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
papryka według uznaniaWykonanie:Flaczki umyć, oczyścić, wypłukać, zmieniając często
wodę. Zalać wrzącą
wodą, zagotować, odcedzić. Zalać ponownie wrzącą
wodą i gotować z
cebulą do miękkości. Osobno ugotować warzywa pokrajane w paseczki. Gdy flaczki są miękkie, odcedzić je, pokrajać w cienkie paski, dodać warzywa, podprawić zasmażką, zagotować. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
majerankiem,
gałką muszkatołową, dodać
śmietanę i wymieszać. Napełnić muszelki lub tygielki, posypać
utartym serem i zapiec.Potrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: