ßßß Cookit - przepis na Flaczki cielęce zapiekane

Flaczki cielęce zapiekane

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
flaki 50 dekagramów
włoszczyzna 15 dekagramów
cebula 1 sztuk
tłuszcz 1 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
ser tylżycki 3 dekagramów
śmietana 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
papryka według uznania
Wykonanie:
Flaczki umyć, oczyścić, wypłukać, zmieniając często wodę. Zalać wrzącą wodą, zagotować, odcedzić. Zalać ponownie wrzącą wodą i gotować z cebulą do miękkości. Osobno ugotować warzywa pokrajane w paseczki. Gdy flaczki są miękkie, odcedzić je, pokrajać w cienkie paski, dodać warzywa, podprawić zasmażką, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową, dodać śmietanę i wymieszać. Napełnić muszelki lub tygielki, posypać utartym serem i zapiec.
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2255/Flaczki-cielece-zapiekane