Wykonanie
Uwaga sama jestem zdziwiona, ale te kotlety wyszły genialne! Można je jeść bez żadnych dodatków, chyba że ktoś woli to można oczywiście. Nie próbowałam, ale myślę, że na zimno będą tak samo dobre!Połączenie smaków jest świetne. Wystarczy dobrze przyprawić, żeby wydobyć smak z warzyw. Takie placki są lepsze od ziemniaczanych!Pychotka :-)



Składniki:1 duża
cebula6-7
pieczarek1 mała
cukinia1/2 dużej
papryki czerwonej2 łyżki
sosu sojowego1 czubata łyżeczka
sezamu1 płaska łyżeczka
curry5 łyżek
mąki4 łyżki
bułki tartej2
jajkasól,
pieprzCebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. To samo zrobić z
papryką i
pieczarkami.
Cukinie obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać
jajka,
bułkę tartą,
mąkę,
sezam,
curry,
sos sojowy. Doprawić
solą i
pieprzem. Spróbować czy jest dobre na słoność i ostrość, ewentualnie doprawić.Smażyć na rozgrzanym
oleju albo
oliwie.Smacznego!!
