ßßß Cookit - przepis na Bekon z jabłkami

Bekon z jabłkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
sok jabłkowy 45 dekagramów
masło 2 łyżek stołowych
jabłko 2 sztuk
cebula 2 sztuk
koperek według uznania
Wykonanie:
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć plastry bekonu. Następnie w tym samym tłuszczu przesmażyć - krótko! - talarki cebuli. Całość przełożyć do rondla, dodać obrane pokrajane w grube plastry jabłka. Rondel przykryć, poddusić aż jabłka zmiękną. Posypać posiekaną zieleniną i pieprzem i podawać z pieczywem lub ziemniakami.
Uwagi:
masło lub margaryna lub olej, koperek posiekany lub natka pietruszki posiekana
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-29
dziwne, ale byc moze dobre
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1765/Bekon-z-jablkami