Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
sok jabłkowy 45 dekagramów
masło 2 łyżek stołowych
jabłko 2 sztuk
cebula 2 sztuk
koperek według uznaniaWykonanie:Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć plastry
bekonu. Następnie w tym samym tłuszczu przesmażyć - krótko! - talarki
cebuli. Całość przełożyć do rondla, dodać obrane pokrajane w grube plastry
jabłka. Rondel przykryć, poddusić aż
jabłka zmiękną. Posypać posiekaną
zieleniną i
pieprzem i podawać z
pieczywem lub
ziemniakami.Uwagi:
masło lub
margaryna lub
olej,
koperek posiekany lub
natka pietruszki posiekanaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29
dziwne, ale byc
moze dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: