Wykonanie
Pierwszy raz z tak przyrządzonym
mięsem spotkałam się na kanale niesia25, następnie zrobiła Bernika, przyszedł także czas na mnie.
Pulled
pork, zwana rwaną
wieprzowiną, możemy podawać w kanapkach, czy też jako domowy fast food, wkładając
mięso z dodatkami do
bułki hamburgerowej.
Składniki:
2 kg
wieprzowiny, u mnie karczek
Shoarma biała
mieszanka przypraw, którą przywiozłam z Egiptu w skład któej wchodzi zwykle
pieprz ziołowy,
sól,
pieprz biały,
gałka muszkatołowa goździk,
cynamon,
kardamon3 łyżki
oleju2
cebule
Wykonanie:
Mięso płuczemy osuszamy papierowym ręcznikiem, przekładamy do miski wsypujemy garść mieszanki, dodajemy
olej.
"Obtaczamy"
mięso w przyprawach i
oleju.
Przykrywamy, odstawiamy na całą noc do lodówki.
Cebulę obieramy, kroimy w plastry, kładziemy na dno naczynia żaroodpornego
Mięso przekładamy na
cebulę we wspomnianym naczyniu żaroodpornym,
Przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 100*C, na dolną półkę, tryb góra dół, pieczemy około ośmiu godzin;)