ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoszpinak 300 gramówparówki cienkie 8 sztukkeczup 5 łyżek stołowychpapryka kolorowa 2 sztukmasło 1 łyżek stołowychmąka 2 łyżek stołowychmleko 2 szklanekmakaron lazania 200 gramówser żółty 100 gramówgałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony szpinak zblanszować w osolonym wrzątku przez 3 min, aż liście opadną. Osączyć, ostudzić. Parówki obrać z osłonek, posmarować keczupem i zawinąć w liście szpinaku. Oczyszczoną paprykę pokroić wzdłuż na paski.Beszamel: w rondelku roztopić masło, oprószyć mąką i smażyć na złoty kolor. Zasmażkę rozprowadzić wlewanym stopniowo mlekiem. Sos zagotować cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Doprawić do smaku gałką, solą i pieprzem.Na dno żaroodpornego naczynia do zapiekania wlać kilka łyżek sosu. Ułożyć płaty lazanii, a następnie warstwę parówek poprzekładanych paskami papryki. Polać beszamelem i posypać startym żółtym serem. W ten sam sposób ułożyć kolejne warstwy lazanii, aż do wyczerpania składników. Wierzch polać sosem i posypać startym żółtym serem. Zapiekać 45 min w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: mychaa.Data: 2010-08-25dobree ? ;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: