Składniki:Biszkopt:6 jajek1 op. cukru waniliowego 16 g6 łyżek cukru4 łyżki mąki pszennej tortowej2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczeniaCiasto kruche:2 ( niepełne szkl. mąki pszennej)150 g margaryny1 jajko6 łyżek cukru2 łyżki miodu1 łyżeczka sody oczyszczonejMasa budyniowa:2 i 1/2 szkl. mleka250 g masła1 op. cukru waniliowego 16 g5 łyżek cukru2 łyżki mąki ziemniaczanej (zamiast mąki dałam 3 łyżki budyniu śmietankowego )1 łyzka mąki pszennejPolewa czekoladowa :3 łyzki kakao3 łyżki cukru2 łyżki margaryny3 łyżki wody albo mlekaDodatkowo:wiórki kokosowe do dekoracjiSposób przygotowania:Biszkopt:Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sitko.Jajka , cukier i cukier waniliowy ubijamy mikserem na puszysty krem.Mieszamy łyżką i stopniowo dodajemy porcje mąki.Wymieszane ciasto wylewamy na wyłozona blaszkę papierem do pieczenia..Pieczemy w temp. 180 C ok. 30 minut.Ciasto kruche:Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto.Ciasto dzielimy na dwie części.Jedną częśc ciasta przekładamy do blaszki.Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 C ( na złoty kolor)Drugie ciasto pieczemy w ten sam sposób.Masa budyniowa:Dwie szkl. mleka należy zagotowac z cukrem.Dodajemy mąkę i budyń w proszku wymieszaną z mlekiem i gotujemy budyń.Do gorącej masy dodajemy masło , energicznie mieszamy.Polewa czekoladowa:Do garnuszka wsypujemy cukier , kakao i wleamy wodę , rozpuszczamy składniki mieszając.Następnie dodajemy margarynę i na małym ogniu mieszamy aby polewa zrobiła się pięknie jednolita.Królewiec:Połowę gorącej masy budyniowej wylewamy na jeden płat kruchego ciasta.Przykrywamy biszkoptem.Resztę masy rozprowadzamy na biszkopcie.Przykrywamy drugim płatem kruchego ciasta.Polewamy polewą.Możemy posypac wiórkami kokosowymi na wierzchu.Smacznego :)