ßßß Cookit - przepis na Fiskeboller - skandynawskie klopsiki rybne

Fiskeboller - skandynawskie klopsiki rybne

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z dorsza 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
ziemniaki 200 gramów
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
mleko 1 szklanek
bulion rybny 1 litrów
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety oraz oczyszczoną cebulę i ugotowane ziemniaki zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa. Wbić jajko, dodać mąkę ziemniaczaną i wlać powoli mleko. Mieszając (ok. 5 minut) doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką. Z masy rybnej uformować kulki wielkości jajka. W płaskim szerokim garnku zagotować bulion i włożyć klopsiki, gotować na małym ogniu 15 minut. Podawać z warzywami z wody i sosem z krabów albo curry.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9393/Fiskeboller---skandynawskie-klopsiki-rybne-