Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z dorsza 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
ziemniaki 200 gramów
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
mleko 1 szklanek
bulion rybny 1 litrów
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety oraz oczyszczoną
cebulę i ugotowane
ziemniaki zmielić dwukrotnie w maszynce do
mięsa. Wbić
jajko, dodać
mąkę ziemniaczaną i wlać powoli
mleko. Mieszając (ok. 5 minut) doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz gałką. Z masy
rybnej uformować kulki wielkości
jajka. W płaskim szerokim garnku zagotować
bulion i włożyć klopsiki, gotować na małym ogniu 15 minut. Podawać z
warzywami z wody i sosem z
krabów albo
curry.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: