ßßß
Składniki:- 1 kurczak- 500 g wołowiny- 6 marchewek- 6 pietruszek- 1 seler- 2 cebule- 1 pęczek natki pietruszki- 1 pęczek lubczyku- łyżka pieprzu- 5 goździków- 5 ziarenek ziela angielskiego- 5 liści laurowych- sólPrzygotowanie:1. Umyj warzywa i mięso. Następnie warzywa obierz i pokrój na mniejsze kawałki ( ale nie zbyt małe żeby nie rozpadły sie podczas gotowania2. Wrzuć wszystko do garnka, zalej wodą, dodaj przyprawy oprócz soli i natki pietruszki i lubczyki- gotuj delikatnie 3 godziny3. Cebulę obsmaż w plastrach na patelni, aby się skarmelizowała, lub opal nad palnikiem.4. Po gotowaniu dodaj sól, natkę pietruszki i lubczyk i gotuj bardzo delikatnie jeszcze 30 minut.5. Jeżeli chcesz aby rosół był klarowny można go " zaciągnąc" białkiem, i następnie przelać przez gaze, lub przez bardzo drobne sitko. Ja zostawiłem rosół taki jak się ugotował i wyszedł pyszny :)