ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówmasło 150 gramówcukier puder 3 łyżek stołowychśmietana kwaśna 2,5 łyżek stołowychsuszony groszek według uznaniamleko 500 mililitrówcukier 60 gramówmak mielony 50 gramówżółtko 2 sztukmąka ziemniaczana 20 gramówbiałka 1 sztukowoce tamarillo dojrzałe 4 sztukWykonanie:Z mąki śmietany, cukru pudru i masła zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Krem: odlać 3 łyżki mleka, do pozostałego wsypać cukier i mak, i gotować 10 minut na małym ogniu. 3 łyżki mleka wymieszać z żółtkami oraz mąką ziemniaczana, wlać do mleka, zagotować i pozostawić do schłodzenia.Foremki natłuścić, wylepić ciastem i do każdej włożyć trochę grochu. Piec 12 minut w 200 stopniach.Białko ubić na sztywno i połączyć z masą makową.Krem nałożyć do babeczek i udekorować owocami tamarillo.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Co to za owoc tamarillo i gdzie można go kupić?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: