Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
masło 150 gramów
cukier puder 3 łyżek stołowych
śmietana kwaśna 2,5 łyżek stołowychsuszony
groszek według uznania
mleko 500 mililitrów
cukier 60 gramów
mak mielony 50 gramów
żółtko 2 sztuk
mąka ziemniaczana 20 gramów
białka 1 sztuk
owoce tamarillo dojrzałe 4 sztukWykonanie:Z
mąki śmietany,
cukru pudru i
masła zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Krem: odlać 3 łyżki
mleka, do pozostałego wsypać
cukier i
mak, i gotować 10 minut na małym ogniu. 3 łyżki
mleka wymieszać z
żółtkami oraz
mąką ziemniaczana, wlać do
mleka, zagotować i pozostawić do schłodzenia.Foremki natłuścić, wylepić
ciastem i do każdej włożyć trochę
grochu. Piec 12 minut w 200 stopniach.
Białko ubić na sztywno i połączyć z masą
makową.Krem nałożyć do babeczek i udekorować
owocami tamarillo.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Co to za
owoc tamarillo i gdzie można go kupić?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: