Składniki:krem:250ml mleka3 żółtka60g cukru20g mąkiopakowanie cukru waniliowegociasto:szklanka maki100g masła1 żółtko2 łyżki cukru pudruszczypta soliowoce (jakie tylko chcecie)Mąkę, cukier puder, masło, żółtka przekładamy do dużej miski.Zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.3 żółtka ubijamy z połową cukru na gładki krem. Dodajemy mąkę i ubijamy jeszcze przez chwilę.W małym rondelku podgrzewamy mleko z resztą cukru i cukru waniliowego. Kiedy mleko zacznie się gotować wlewamy masę żółtkową cały czas energicznie mieszając. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 2 minuty.Średniej wielkości tarteletki wykładamy ciastem, nakłuwamy i pieczemy 15-18 minut w 180ºC.Kiedy przestygną wykładamy krem i dekorujemy owocami.Na koniec posypujemy cukrem pudrem i gotowe.Smacznego.