ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka różokolorowa 3 sztukogórek zielony 2 sztukcebula czerwona 2 sztukpomidory 2 sztuksok pomidorowy 1 litrówocet winny 2 łyżek stołowychmelisa 1 pęczekkromki ciemnego chleba 4 sztuktabasco według uznaniaoliwa z oliwek 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną paprykę, ogórki oraz cebulę pokroić w drobną kostkę. Sparzone pomidory obrać ze skórki i tez pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać z sokiem pomidorowym, dodać ocet, posiekana melisę i 2 kromki chleba pokrojonego w kostkę. Wymieszać i zmiksować, doprawić do smaku pieprzem, solą, tabasco oraz oliwą i schłodzić w lodowce. Pozostałe 2 kromki chleba pokroić w gruba kostkę, skropić oliwą i upiec w piekarniku, ok. 10 minut. Schłodzony chłodnik rozlać do miseczek, posypać grzankami z chleba i podawać.Uwagi:Sok pomidorowy można zastąpić sokiem wielowarzywnym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: