Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka różokolorowa 3 sztuk
ogórek zielony 2 sztuk
cebula czerwona 2 sztuk
pomidory 2 sztuk
sok pomidorowy 1 litrów
ocet winny 2 łyżek stołowych
melisa 1 pęczekkromki ciemnego
chleba 4 sztuk
tabasco według uznania
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
paprykę,
ogórki oraz
cebulę pokroić w drobną kostkę. Sparzone
pomidory obrać ze skórki i tez pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać z
sokiem pomidorowym, dodać
ocet, posiekana
melisę i 2 kromki
chleba pokrojonego w kostkę. Wymieszać i zmiksować, doprawić do smaku
pieprzem,
solą,
tabasco oraz
oliwą i schłodzić w lodowce. Pozostałe 2 kromki
chleba pokroić w gruba kostkę, skropić
oliwą i upiec w piekarniku, ok. 10 minut. Schłodzony chłodnik rozlać do miseczek, posypać grzankami z
chleba i podawać.Uwagi:
Sok pomidorowy można zastąpić
sokiem wielowarzywnym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: