Wykonanie

Bardzo ciekawy smak wyszedł tej tarty sama byłam zaskoczona :)
Marchewka z nutą orientu, bo nawet już kilka ziarenek
kolendry daje dużo aromatu.
Słodycz marchwi i
groszku przełamuje
ser, aromat
czosnku i
tymianku.Proste składniki a razem tworzą smaczną całość.Polecam na szybki obiad, lunch czy kiedy chcecie:)przepis własny4-5
marchewek70 g
białego seraopakowanie
ciasta francuskiego100 ml
śmietany kremówki1
jajko150 g
zielonego groszku (mój by mrożony)mały
brokułświeży
tymianeksól,
pieprzmały ząbek
czosnku10-15 ziaren
kolendry Prymat
Marchew obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie przez ok.30 minut.
Brokuł wrzucamy na koniec na parę minut aby lekko zmiękł ,możemy też go ugotować osobno jeśli tak wolimy.Odcedzamy warzywa.W misce łączymy
marchew,
biały ser, posiekany
czosnek,
sól,
piperz.Rozdrabniamy wszystko, ale nie na papkę, tak aby zachować kawałeczki
marchwi.Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, formę prostokątną wykładamy
ciastem, na nim rozprowadzamy masę
marchewkową,układamy na to różyczki
brokuła i posypujemy rozmrożonym
groszkiem.Zalewamy
śmietanką z
jajkiem, doprawioną
solą i
pieprzem.Posypujemy
tymiankiem i ziarenkami
kolndry.Zapiekamy aż farsz się zetnie a brzegi zezłocą (ok 25 minut).