Wykonanie
Veggie, tak mi narobiłaś smaku na te placuszki, taki ładny mają kolorek,że musiałam je zrobić:)Dziękuję za inspirację.Bardzo Wam polecam te placki.Nam smakowały i wiosnę na talerzach poczuliśmy:)Szybkie w wykonaniu.
ilość na ok.12 średnich placków6 małych
marchewek2-3 średnie
ziemniaki2
jajka2 łyżki
skrobi ziemniaczanej2 łyżki
mąki pszennejpół łyżeczki grubo mielonego
curry(ja kupuję od pana który sam je
mieli ale chyba z sklepach też jest)1-2 łyżki drobno posiekanego
koperkusól,
pieprzolej do smażeniaWarzywa ścieramy na średnich oczkach, dodajemy
jajka,
mąkę i
przyprawy i łączymy mieszając łyżką. Jeśli
ziemniaki puszczą trochę
wody to staramy się to odlać.Smażymy na
oleju na złoto na średnim ogniu.Podałam z
jogurtowym dipem
czosnkowym i
rukolą polaną
oliwą.