Wykonanie
Sałatka gyros, któż jej nie zna? Wszyscy chyba jej kiedyś spróbowali, bowiem świetnie pasuje na święta, imieniny, czy zwykła niedzielę:) Każdy robi ją po swojemu, jedni dodają
ser, inni nie dodają
cebuli, czy
papryki. Ja proponuję
sałatkę, w takiej o to odsłonie:
Składniki:1 podwójny
filet z kurczaka1 mała
kapusta pekińskapuszka
kukurydzy3
ogórki kiszoneczerwona paprykaprzyprawa do gyrosaketchupmajonezsólpieprz4 łyżki
olejuFilet pokroić w kostkę, polać
olejem i posypać
przyprawą do gyrosa. Odstawić na godzinę do lodówki. Pekińską posiekać,
paprykę i
ogórki pokroić w kostkę.
Mięso usmażyć. Wystudzić. Wrzucić do pozostałych składników. Wymieszać z
majonezem i
ketchupem. Doprawić
solą i
pieprzem.