ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 4 sztukbułeczki 4 sztukmleko 4 łyżek stołowychcebula prażona 2 łyżek stołowychjajka 2 sztukmasło 40 gramówoliwa 2 - 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Z bułek odcinając wierzch na 0,6 wysokości.Dolne części wydrążyć, skropić mlekiem i posmarować dużą ilością masła.Pomidory sparzyć we wrzątku obrać ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną oliwą. Smażyć, aż do całkowitego odparowania soku. Wlać roztrzepane jajka, wsypać prażoną cebulę i smażyć, mieszając, aż masa zacznie się ścinać. Zdjąć z ognia.Dodać sól i pieprz do smaku. Nafaszerować bułki , przykryć posmarowanymi masłem ściętymi czubkami, ułożyć na wysmarowanej masłem blasze i wstawić do gorącego piekarnika na 10-12 min. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika.Uwagi:Masło można zastąpić margaryną, a oliwę - olejem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: