Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 4 sztukbułeczki 4 sztuk
mleko 4 łyżek stołowych
cebula prażona 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
masło 40 gramów
oliwa 2 - 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z
bułek odcinając wierzch na 0,6 wysokości.Dolne części wydrążyć, skropić
mlekiem i posmarować dużą ilością
masła.
Pomidory sparzyć we wrzątku obrać ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną
oliwą. Smażyć, aż do całkowitego odparowania soku. Wlać roztrzepane
jajka, wsypać prażoną
cebulę i smażyć, mieszając, aż masa zacznie się ścinać. Zdjąć z ognia.Dodać
sól i
pieprz do smaku. Nafaszerować
bułki , przykryć posmarowanymi
masłem ściętymi czubkami, ułożyć na wysmarowanej
masłem blasze i wstawić do gorącego piekarnika na 10-12 min. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika.Uwagi:
Masło można zastąpić
margaryną, a
oliwę -
olejem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: