Bardzo smaczna przekąska. Przepis pochodzi z książki "Kuchnia polska" Ewy Aszkiewicz.Czas przygotowania: 30 min. + 20 min. na zapiekanieIlość porcji: 4Składniki:4 kajzerki4 pomidory2 cebule100 g masła1 szklanka mlekasól, pieprzoliwa z oliwek do smażeniaEWENTUALNIE: 4 jajkaOdkroić wierzch kajzerek na 1/3 wysokości. Środek kajzerek wydrążyć - tak aby została tylko skórka i miejsce na włożenie farszu. Wnętrze wydrążonych kajzerek wysmarować masłem.Wierzchy kajzerek i wydrążone kawałki kajzerek pokruszyć i zalać mlekiem. Zostawić na 10 min.Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę.Cebulę posiekać w kostkę.Na oliwie podsmażyć cebulę aż się zeszkli.Do cebuli dorzucić pomidory. Przyprawić i podsmażyć.Dorzucić namoczone wierzchy kajzerek.Przygotowany farsz nałożyć do wydrążonych kajzerek.EWENTUALNIE: na środku każdej kajzerki zrobić trochę miejsca i wbić jajko.Kajzerki wstawić do pieca nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 min.