Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta biała 2 kilogramów
sól 3 łyżek stołowych
kminek 3 łyżek stołowych
bekon 1 plastry
pomidor koktajlowy 2 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
parówka 1 sztukWykonanie:
Kminek opłukać odcedzić.
Kapustę oczyścić z nadpsutych liści, umyć, drobno poszatkować, wymieszać z
solą i
kminkiem, ubić w kamiennym garnku lub słoju, obciążyć, przykryć gazą. Po kilku dniach gdy pokaże się piana, przebić do dna w kilku miejscach. Pozostawić do dokwaszenia. Po 6-7 dniach
kapusta będzie gotowa. Należy ją przełożyć do słoików bądź przetrzymywać w chłodnej piwnicy. Podawać z dodatkiem
wędlin Np:
boczku,
szynek, czy
kiełbas. Również istotnym składnikiem jest pomidorek może być koktajlowy lub zwykły, podawać z
ziemniakami.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaSurówkiKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29nawet ciekaweDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: