ßßß Cookit - przepis na Kapusta kwaszona naturalnie

Kapusta kwaszona naturalnie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta biała 2 kilogramów
sól 3 łyżek stołowych
kminek 3 łyżek stołowych
bekon 1 plastry
pomidor koktajlowy 2 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
parówka 1 sztuk
Wykonanie:
Kminek opłukać odcedzić. Kapustę oczyścić z nadpsutych liści, umyć, drobno poszatkować, wymieszać z solą i kminkiem, ubić w kamiennym garnku lub słoju, obciążyć, przykryć gazą. Po kilku dniach gdy pokaże się piana, przebić do dna w kilku miejscach. Pozostawić do dokwaszenia. Po 6-7 dniach kapusta będzie gotowa. Należy ją przełożyć do słoików bądź przetrzymywać w chłodnej piwnicy. Podawać z dodatkiem wędlin Np: boczku, szynek, czy kiełbas. Również istotnym składnikiem jest pomidorek może być koktajlowy lub zwykły, podawać z ziemniakami.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Surówki
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-29
nawet ciekawe
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5200/Kapusta-kwaszona-naturalnie