Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta biała 1 sztuk
mięso mielone wołowe 500 gramów
pomidor 5 sztuk
cebula 2 sztuk
bulion wołowy z kostki 2 szklanek
śmietana 0.75 szklanek
kminek 1 łyżek stołowych
olej 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Kapustę opłukać, usunąć głąb, a liście poszatkować. Obraną
cebulę posiekać. Sparzyć
pomidory, usunąć skórkę i pokroić na ćwiartki. Na rozgrzanym
oleju podsmażyć
cebulę, wrzucić
kapustę, a po kilku minutach dodać
mięso. Teraz przełożyć do garnka, dodać rosół,
pomidory,
przyprawy i gotować 45 minut. Zdjąć z ognia, wlać
śmietanę, wymieszać i jeszcze raz zagotować.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: