ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówkminek 1 łyżek deserowychboczek wędzony 120 gramówmleko 2 łyżek stołowychcebula 1 sztuksól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie z dodatkiem kminku. Zahartować zimna wodą i jeszcze ciepłe obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczona cebule drobno posiekać, wymieszać z ziemniakami i posolić. Pokrojony w drobna kostkę boczek podsmażyć na patelni. Dodać ziemniaki z cebulą i tak długo smażyć mieszając, aż wchłoną cały tłuszcz. Uformować płaski placek wielkości patelni i smażyć, aż spód będzie złotobrązowy. Delikatnie skropić mlekiem. Za pomocą talerza odwrócić placek na patelni i przyrumienić z drugiej strony.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InnePotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: