Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
kminek 1 łyżek deserowych
boczek wędzony 120 gramów
mleko 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie z dodatkiem
kminku. Zahartować zimna
wodą i jeszcze ciepłe obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczona
cebule drobno posiekać, wymieszać z
ziemniakami i posolić. Pokrojony w drobna kostkę
boczek podsmażyć na patelni. Dodać
ziemniaki z
cebulą i tak długo smażyć mieszając, aż wchłoną cały tłuszcz. Uformować płaski placek wielkości patelni i smażyć, aż spód będzie złotobrązowy. Delikatnie skropić
mlekiem. Za pomocą talerza odwrócić placek na patelni i przyrumienić z drugiej strony.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InnePotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: