Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztuk
ser z białą pleśnią 4 plastry
cebula 4 plastry
boczek wędzony 4 plastry
mąka 2 łyżek stołowych
przyprawa ziołowa do grolla 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone duże podłużne
ziemniaki gotować 5 minut w osolonym wrzątku. Osączone ostudzić. Lekko wilgotne obtoczyć w
mące i
przyprawie ziołowej do grilla. Przekroić wzdłuż na pół każdy
ziemniak i przełożyć plasterkiem
sera oraz krążkiem
cebuli. Złożyć i cały owinąć plasterkiem
boczku. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach, aż
boczek się zrumieni i będzie chrupiący.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: