ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 4 sztukser z białą pleśnią 4 plastrycebula 4 plastryboczek wędzony 4 plastrymąka 2 łyżek stołowychprzyprawa ziołowa do grolla 1 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone duże podłużne ziemniaki gotować 5 minut w osolonym wrzątku. Osączone ostudzić. Lekko wilgotne obtoczyć w mące i przyprawie ziołowej do grilla. Przekroić wzdłuż na pół każdy ziemniak i przełożyć plasterkiem sera oraz krążkiem cebuli. Złożyć i cały owinąć plasterkiem boczku. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach, aż boczek się zrumieni i będzie chrupiący.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: