Wykonanie
« Powrót  Zalewajka
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
cebula 1 sztuk
boczek wędzony 150 gramów
czosnek 2 ząbki
śmietana 0,5 szklanek
mleko 1 szklanekzakwas na żur 1 szklanek
ziemniaki 700 gramówWykonanie:
Ziemniaki, umyć, obrać i pokroić w kostkę, następnie gotować je w lekko osolonej wodzie. Gdy będą ugotowane , wlać zakwas i
mleko ze
śmietana, zagotować.
Boczek pokroić, podsmażyć z
cebulą, dodać do zupy. Zupę zagotować i doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
MięsaZupyKomentarze:Autor: bagioData: 2011-03-12a czosnek?? położyć na stole?? ;))Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: