ßßß Cookit - przepis na Zalewajka

Zalewajka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Zalewajka
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
cebula 1 sztuk
boczek wędzony 150 gramów
czosnek 2 ząbki
śmietana 0,5 szklanek
mleko 1 szklanek
zakwas na żur 1 szklanek
ziemniaki 700 gramów
Wykonanie:
Ziemniaki, umyć, obrać i pokroić w kostkę, następnie gotować je w lekko osolonej wodzie. Gdy będą ugotowane , wlać zakwas i mleko ze śmietana, zagotować. Boczek pokroić, podsmażyć z cebulą, dodać do zupy. Zupę zagotować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Komentarze:
Autor: bagio
Data: 2011-03-12
a czosnek?? położyć na stole?? ;))
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7349/Zalewajka