ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,5 szklanekmleko 1 szklanekjabłka 2 sztukmasło 2 łyżek stołowychcukier 2 łyżek stołowychproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychsól według uznaniatruskawki 2 szklanekgalaretka z czerwonych porzeczek 0,5 szklaneksok z pomarańczy 0,5 sztukcukier 3 łyżek stołowychWykonanie:Sos truskawkowy: oczyszczone truskawki wrzucić do wysokiego naczynia, wsypać 3 łyżki cukru i zmiksować. Mus wymieszać z sokiem z połowy pomarańczy i lekko podgrzaną galaretką.Ciasto: do przesianej mąki, mieszając, powoli wlewać mleko, dodać żółtka, 2 łyżki cukru, proszek do pieczenia, sól oraz roztopione chłodne masło. Gdy ciasto uzyska jednolitą konsystencję, delikatnie wmieszać w nie pianę z białek ubitą na sztywno. Z ciasta upiec w gofrownicy jasnozłote gofry. Podawać gorące, polane przygotowanym sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: