Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
twaróg tłusty 200 gramów
cukier 100 gramów
olej 5 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 łyżek deserowych
mleko 6 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
mąka tortowa 350 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
czereśnie 1 kilogramów
śmietana 0,5 szklanek
jajka 3 sztuk
cukier 150 gramów
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczone
czereśnie wydrylować i osączyć.
Zmielony ser utrzeć z
olejem, 100g
cukru,
cukrem waniliowym,
mlekiem i
jajkiem, dodać przesiana
mąkę wymieszana z proszkiem i zagnieść ciasto. Jeśli będzie zbyt gęste, dodać trochę
mleka. Rozwałkować na grubość ok. 5 cm i przełożyć do formy wysmarowanej
masłem, lekko podnosząc brzegi, a na cieście rozłożyć
czereśnie.Gęstą
śmietanę utrzeć z 3
jajkami, 150g
cukru i
maka ziemniaczaną i tą polewą pokryć
czereśnie. piec ok. 40 minut w 200 stopniach, a gdy brzegi się zrumienią - wyjąć.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: