Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron kolorowy 1 sztuk
ser z niebieską pleśnią 150 gramów
śmietana 150 mililitrów
żółtka 2 sztuk
pomidory suszone według uznania
orzechy włoskie 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
wino białe wytrawne 0,5 szklanekWykonanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Kilka
suszonych pomidorów namoczyć w odzie, osączyć i pokroić w paseczki,
orzechy grubo posiekać.
Ser pokruszyć.
Żółtka wbić do
śmietany, wlać
wino i zmiksować na jednolita masę. Dodać 2/3
sera, mieszając, podgrzewać, aż
ser się stopi i sos zgęstnieje. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Odcedzony
makaron wymieszać z sosem. Posypać resztą
sera,
pomidorami oraz
orzechami.Uwagi:Potrawę można też przygotować bez
wina.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: