Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron kokardki 500 gramówboczniaki 250 gramów
orzechy włoskie 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
śmietana 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Posiekane
orzechy uprażyć na suchej patelni. Oczyszczony
czosnek posiekać. W rondlu stopić
masło, dodać
czosnek oraz oczyszczone, pokrojone
grzyby, mieszając, podsmażyć na dużym ogniu. Wlać
wino, wymieszać i poddusić. Dodać
orzechy oraz wlać
śmietanę i zagotować. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Ugotować
makaron w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony wymieszać z
sosem grzybowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówPotrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: