ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron kokardki 500 gramówboczniaki 250 gramóworzechy włoskie 4 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkimasło 2 łyżek stołowychwino białe wytrawne 0,5 szklanekśmietana 1 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Posiekane orzechy uprażyć na suchej patelni. Oczyszczony czosnek posiekać. W rondlu stopić masło, dodać czosnek oraz oczyszczone, pokrojone grzyby, mieszając, podsmażyć na dużym ogniu. Wlać wino, wymieszać i poddusić. Dodać orzechy oraz wlać śmietanę i zagotować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony wymieszać z sosem grzybowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z GrzybówPotrawy z MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: