ßßß Cookit - przepis na Grzybowe kokardki

Grzybowe kokardki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron kokardki 500 gramów
boczniaki 250 gramów
orzechy włoskie 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
śmietana 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Posiekane orzechy uprażyć na suchej patelni. Oczyszczony czosnek posiekać. W rondlu stopić masło, dodać czosnek oraz oczyszczone, pokrojone grzyby, mieszając, podsmażyć na dużym ogniu. Wlać wino, wymieszać i poddusić. Dodać orzechy oraz wlać śmietanę i zagotować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony wymieszać z sosem grzybowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Makaronem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11238/Grzybowe-kokardki