Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron wstążki 700 gramów
grzyby leśne 400 gramów
masło 100 gramów
kasztany jadalne 400 gramów
czosnek 2 ząbki
śmietana 600 gramów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.Oczyszczone
grzyby większe pokroić i smażyć ok. 4 minut w połowie rozpuszczonego
masła.Obrane
kasztany przekroić na pół, a oczyszczony
czosnek pokroić w cieniutkie pasemka i wrzucić do rondla z rozpuszczoną resztą
masła i smażyć 2 minuty. Dodać
grzyby oraz
śmietanę i całość gotować ok. 2 minuty na małym ogniu. Dodać posiekaną
natkę oraz
sok z cytryny. Mieszając, doprawić do smaku
pieprzem oraz
solą.Odcedzony
makaron polać
sosem grzybowym oraz posypać posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówPotrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: