ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron wstążki 700 gramówgrzyby leśne 400 gramówmasło 100 gramówkasztany jadalne 400 gramówczosnek 2 ząbkiśmietana 600 gramówsok z cytryny 2 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.Oczyszczone grzyby większe pokroić i smażyć ok. 4 minut w połowie rozpuszczonego masła.Obrane kasztany przekroić na pół, a oczyszczony czosnek pokroić w cieniutkie pasemka i wrzucić do rondla z rozpuszczoną resztą masła i smażyć 2 minuty. Dodać grzyby oraz śmietanę i całość gotować ok. 2 minuty na małym ogniu. Dodać posiekaną natkę oraz sok z cytryny. Mieszając, doprawić do smaku pieprzem oraz solą.Odcedzony makaron polać sosem grzybowym oraz posypać posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z GrzybówPotrawy z MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: