Wykonanie
Uwielbiamy
słodycze, dlatego też staram się żeby te nasze słodkości były zdrowe, dlatego też ostatnimi czasy zajęłam się produkcją owsianych
ciasteczek.Wieczorem, kiedy dzieci poszły spać, a ja wyjmowałam z piekarnika kolejne blaszki
ciastek zjedliśmy z mężem sporą część tych zdrowych pyszności. Wówczas mąż stwierdził, że takie
ciastka to niezły pomysł na biznes, bo są tak wciągające, że nie można przestać się nimi zajadać :)) Sprawdźcie zresztą sami :DZ góry zapowiadam, że to nie ostatnie
ciastka owsiane jakie zrobiłam, będzie ich tu więcej!


Składniki:1/2 szklanki
oleju2
jajka1 szklanka
płatków owsianych1/2 szklanki
płatków jęczmiennych2/3 szklanki
cukru1 opakowanie
cukru wanilinowego2 łyżeczki
proszku do pieczenia2/3 szklanki
mąki6 łyżek
rodzynków2 łyżki
suszonych moreli1/2 szklanki
migdałów1/2 szklanki
orzechów laskowych3 łyżki
słonecznika2 łyżki pestek dyni3 łyżki
sezamuPłatki owsiane,
migdały,
orzechy i
morele zblendować. Wszystkie składniki wrzucić do miski i zmiksować. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nakładać po łyżce ciasta z zachowaniem odstępów.Piec w temperaturze 175 stopni przez ok. 7 minut aż staną się lekko złociste.