Wykonanie
Wędzony
kurczak, cudo, zarówno na ciepło jak i na zimno. Jest taki pyszny, że możemy pochłonąć całego przy jednym posiłku. Takie
kurczaki robi tata, i ostatnio w prezencie dostaliśmy dwa. Jeden z nich został "przerobiony" na wakacyjną
sałatkę, trochę zdrowia, trochę lata i trochę
mięsa, bo chłopaki to mięsożerne są ;)Składniki na dwie duże porcje:- max
sałat - dałam
sałatę karbowaną,
rukolę,
sałatę czerwoną,
roszponkę-
cukinia- 2
pomidory- 1 duży
ogórek-
starty ser najlepiej
parmezan- puszka
kukurydzy-
zielona cebulka- ćwiartka
arbuza-
oliwa z oliwek - może być smakowa

Przepis:
Kurczaka obrać, większe kawałki
mięsa pokroić.
Sałatę umyć.
Kukurydzę odcedzić.
Pomidora i
ogórka pokroić w większą kostkę.
Ser zetrzeć na grubych oczkach.
Cebulkę dymkę posiekać.
Cukinię zetrzeć na cienkie paski, najlepiej obieraczką do warzyw.
Arbuza pokroić na trójkąty.Na talerzu ułożyć cienkie plasterki
cukinii. Dookoła
sałatę. Na to
pomidory,
ogórek,
kukurydza,
kurczaka. Całość posypać
cebulką dymką i
startym serem. Polać
oliwą. Podawać z zimnym
arbuzem do przegryzania.

Smacznego.źródło: własne