ßßß
Kocham sałatki!!! Wy też?Jeśli tak, to proponuję najlepszą pod słońcem, z rukolą i roszponką oraz różnymi ziarnami.Najlepiej pasuje do ryby albo ciepłego pieczywa.Zaczynamy?Potrzebujesz:50g rukoli50g roszponkipół słoika pomidorów suszonych w zalewie1 mozzarella10 dkg sera twardego (ja użyłam sera Dżiugas z Biedronki, ale parmezan jak najbardziej :)uprażone pestki słonecznika, dyni i orzeszków pinii (ja kupiłam ich mieszankę)krem balsamiczny z octu balsamicznego (jeśli wolicie domowy, wystarczy zmieszać 1 łyżkę miodu z 10 łyżkami octu balsamicznego, ale ja i tak wolę kupny....)WYKONANIE:1. Sałaty myjemy i osuszamy.2. Pomidory i mozzarellę kroimy w kostkę lub paski.3. Ser ścieramy na dużych oczkach4. Prażymy pestki na suchej patelni.5. Układamy kolejno:sałatypolewamy niedbale :) kremem balsamicznympomidorymozzarellastarty serodrobina kremu balsamicznegoposypujemy pestkami.......JEMY!!!

Smacznego!Pani M.