Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
soja 1 szklanek
płatki owsiane 1 szklanek
cebula 3 sztuk
seler 1 sztuk
majeranek według uznania
papryka ostra według uznania
bułka tarta według uznania
sól według uznania
oliwa według uznaniaWykonanie:
Soje namoczyć na noc, odlać
wodę, nalać świeżej i gotować około 2 godziny na wolnym ogniu. Posolić pod koniec gotowania. Przestudzić i przepuścić jeszcze ciepłą
soje przez maszynkę.
Cebulę drobniutko pokroić,
seler zetrzeć na tarce i udusić razem w małej ilości
oliwy. Do
płatków owsianych dodać szklankę
wody i zagotować. Odstawić
płatki z ognia i do gorących dodać masę z soi, uduszone warzywa i
przyprawy. Masę dokładnie wyrobić najpierw drewnianą łyżką, a później ręką. Sprawdzić smak, gdyż masa powinna być ostro przyprawiona. Formować nieduże kotlety, obtoczyć w
tartej bułce. Pozostawić je, aby wystygły, a następnie usmażyć na gorącej
oliwie z obu stron.Kotlety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: