ßßß
Składniki:5 ugotowanych na twardo jajek¼ czerwonej paprykipuszka tuńczyka w sosie własnym (odsączone mięso) lub ½ wędzonego pstrąga½ dużego ogórka kiszonego¼ puszki kukurydzy (odsączona)garstka czarnych oliwek drylowanych¼ czerwonej cebulijogurt naturalny (gęsty)/serek homogenizowanysiekane migdałykilka pomidorków koktajlowychmajonezprzyprawy: sól, pieprzPrzygotowanie:Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i kroimy na połówki. Wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je w miseczce za pomocą noża. Pastę jajeczną należy wzbogacić o pozostałe składniki, zatem dodajemy: odsączonego tuńczyka (lub rozdrobnione mięso z pstrąga), pokrojoną w drobną kosteczkę połówkę ogórka kiszonego i paprykę, kukurydzę, pokrojone czarne oliwki, 2 łyżki jogurtu/serka homogenizowanego oraz 1 łyżkę majonezu. Farsz przyprawiamy solą i pieprzem. Składniki dokładnie mieszamy.Tak powstałym farszem rybno-jajecznym nadziewamy puste wnętrza połówek ugotowanych jaj. Talerz z nadziewanymi jajkami posypujemy siekanymi migdałami. Możemy dodatkowo ozdobić go siekanym szczypiorkiem lub rzeżuchą. Resztę farszu możemy użyć jako pastę do kanapek.Smacznego!





Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)