ßßß
Składniki:ser mozarella (kulki lub kula pokrojona w kostkę)awokado½ grejpfrutasuszona mięta2 łyżki kukurydzy z puszkigarstka czarnych oliwek (drylowane)sałata: lodowa, rzymska, rukolasos vinaigrette1 cytryna100 ml oliwy z oliwek2 łyżeczki octu winnego1 łyżeczka musztardy dijonprzyprawy: sól, pieprz, cukier (po szczypcie do smaku)Przygotowanie:Zaczynamy od sosu. W małej miseczce mieszamy oliwę z sokiem cytrynowym, octem winnym i musztardą. Doprawiamy do smaku odrobiną cukru, soli i pieprzu. Składniki dokładnie mieszamy ze sobą, tak, aby powstał jednolity sos.Pora przygotować sałatkę: myjemy i suszymy liście sałaty, które następnie rwiemy i układamy na talerzu. Na sałacie rozsypujemy mozzarellę. Połówkę dojrzałego awokado obieramy ze skórki i kroimy na paseczki. Kładziemy na sałacie. Obieramy grejpfruta ze skórki, pozbywamy się białych błonek otaczających miąższ. Kawałki owocu kroimy w kosteczkę i układamy na kopczyku z sałat. Dodajemy oliwki i kukurydzę. Całość posypujemy suszoną miętą i polewamy sosem. Gotowe.Sałatka wspaniale smakuje z łososiem na ciepło. Przepis na to danie znajdziecie tutaj KLIK .Smacznego!



Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)