ßßß
Składniki:½ opakowania świeżego szpinaku „baby”kilka gałązek natki pietruszki½ dojrzałego awokadogarstka ciecierzycy z puszki1 ogórek kiszonygarstka oliwek bez pestek2 łyżki kukurydzy z puszkigarstka pestek z dyni2 łyżeczki siemienia lnianego2 łyżki płatków owsianych1 łyżka płatków orkiszowychok. 100 ml wody (mineralna)2 łyżki jogurtu naturalnego/maślankiprzyprawy: odrobina soli, suszonej miętyPrzygotowanie:Szpinak i natkę pietruszki dokładnie myjemy i odstawiamy na sitku, aby pozbyć się zbędnej wody. Oliwki, ciecierzycę, kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy do blendera. Awokado przecinamy na pół i za pomocą łyżeczki wygrzebujemy miąższ.Następnie wszystkie składniki: szpinak, awokado, ogórek, natka, pestki dyni, siemię lniane, płatki zbożowe, przyprawy oraz woda z jogurtem wędrują do blendera. Miksujemy około minuty. Jeżeli wolimy, aby nasz koktajl był bardziej gęsty, dosypujemy płatków zbożowych. I gotowe!Smacznego!

Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)