ßßß
potrzebne składniki:- 300 g mięsa wieprzowego;- ząbek czosnku;- cebula;- 4 suszone pomidory;
- tabasco;- papryka słodka;- makaron ryżowy;- 1/3 kapusty białej;- pieprz ziołowy;- pieprz czarny;- 50 g margaryny;
- łyżeczka koncentratu pomidorowego;- szklanka bulionu;- oliwa.



sposób wykonania:Mięso dzielimy na małe polędwiczki. Czosnek i cebulę drobno siekamy wrzucamy do mięsa, doprawiamy papryką, pieprzem czarnym i ziołowym kropimy oliwą, dodajemy kilka kropel tabasco (wg uznania) - mieszamy i odkładamy do lodówki na kilkanaście minut. Rozpuszczamy margarynę na patelni, wrzucamy mięso i smażymy kilka minut, następnie obracamy je i trzymamy kolejne minuty na wyższym ogniu. Dorzucamy do tego suszone pomidory oraz posypujemy słodką papryką. Po jakimś czasie wlewamy do tego bulion i zostawiamy na małym ogniu, aż większość wody odparuje.Kapustę kroimy na paski, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do momentu zmięknięcia.Cedzimy ją i od razu mieszamy z makaronem ryżowym. Do mięsa dodajemy łyżeczkę koncentratu, wtedy też sos będzie jeszcze bardziej gęsty i smaczny. Gotowe mięso nakładamy na ryż z kapustą.bon apettit !