ßßß Cookit - przepis na Czerwona kapusta z winem i rodzynkami

Czerwona kapusta z winem i rodzynkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta czerwona 1 sztuk
rodzynki 200 gramów
wino czerwone półwytrawne 1 szklanek
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
cukier brązowy 1 łyżek stołowych
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielske 4 ziarna
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną, małą kapustę poszatkować. Rodzynki opłukać gorącą wodą. Oczyszczona cebule drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym w garnku maśle, wrzucić kapustę i rodzynki. Podlać winem, dodać listki laurowe oraz ziele angielskie. Mieszając, dusić na wolnym ogniu ok. 40 minut. Pod koniec posolić i doprawić do smaku cukrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9674/Czerwona-kapusta-z-winem-i-rodzynkami