ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokapusta czerwona 1 sztukrodzynki 200 gramówwino czerwone półwytrawne 1 szklanekcebula 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychcukier brązowy 1 łyżek stołowychliść laurowy 2 sztukziele angielske 4 ziarnasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, małą kapustę poszatkować. Rodzynki opłukać gorącą wodą. Oczyszczona cebule drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym w garnku maśle, wrzucić kapustę i rodzynki. Podlać winem, dodać listki laurowe oraz ziele angielskie. Mieszając, dusić na wolnym ogniu ok. 40 minut. Pod koniec posolić i doprawić do smaku cukrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: