Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta czerwona 1 sztuk
rodzynki 200 gramów
wino czerwone półwytrawne 1 szklanek
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
cukier brązowy 1 łyżek stołowych
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielske 4 ziarna
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, małą
kapustę poszatkować.
Rodzynki opłukać gorącą
wodą. Oczyszczona
cebule drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym w garnku
maśle, wrzucić
kapustę i
rodzynki. Podlać
winem, dodać
listki laurowe oraz
ziele angielskie. Mieszając, dusić na wolnym ogniu ok. 40 minut. Pod koniec posolić i doprawić do smaku
cukrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: