Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 2 sztukzielony
ogórek 1 sztuk
por 1 sztuk
selera 1/2 sztuk
dymki 3 sztuksok z
pomarańczy 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
miód 1 łyżek stołowych
imbir w proszku 1/4 łyżek deserowychWykonanie:Jarzyny dokładnie umyć, obrać i pokroić na cienkie paseczki wielkości i grubości zapałki. Z
ogórka usunąć pestki.
Cebulki umyć i obrać. Zielone części
cebulek pokroić wzdłuż na cienkie paseczki, aby powstała „palemka".
Palemki włożyć do zimnej
wody, gdzie nabiorą właściwego kształtu.
Imbir obrać i drobno posiekać. Z umytych
owoców wycisnąć sok. Przygotować sos. Posiekany
imbir rozetrzeć z łyżką
miodu. Dodać
soki, wymieszać i zalać jarzyny. Odstawić na l godzinę i od czasu do czasu wymieszać Przed podaniem ułożyć na półmisku i przybrać palemkami z
cebulek, podawać z grzankami usmażonymi na
margarynie.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaSałatkiKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-27CiekaweDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: