ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka 2 sztukzielony ogórek 1 sztukpor 1 sztukselera 1/2 sztukdymki 3 sztuksok z pomarańczy 1 sztuksok z cytryny 1 sztukmiód 1 łyżek stołowychimbir w proszku 1/4 łyżek deserowychWykonanie:Jarzyny dokładnie umyć, obrać i pokroić na cienkie paseczki wielkości i grubości zapałki. Z ogórka usunąć pestki. Cebulki umyć i obrać. Zielone części cebulek pokroić wzdłuż na cienkie paseczki, aby powstała „palemka". Palemki włożyć do zimnej wody, gdzie nabiorą właściwego kształtu. Imbir obrać i drobno posiekać. Z umytych owoców wycisnąć sok. Przygotować sos. Posiekany imbir rozetrzeć z łyżką miodu. Dodać soki, wymieszać i zalać jarzyny. Odstawić na l godzinę i od czasu do czasu wymieszać Przed podaniem ułożyć na półmisku i przybrać palemkami z cebulek, podawać z grzankami usmażonymi na margarynie.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaSałatkiKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-27CiekaweDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: